500 de studenti consiliati in cadrul proiectului „Studiile juridice – intre teorie si practica”

[UPDATEAparitia unei situatii neprevazute survenite in cadrul proiectului „Studiile juridice – intre teorie si practica” a impus efectuarea unei schimbari in ceea ce priveste desfasurarea conferintei de inchidere. Astfel , va aducem la cunostinta faptul ca evenimentul a fost anulat, urmand a fi organizat la o data ulterioara. Toate detaliile legate de organizarea conferintei de inchidere vor fi publicate de catre parteneri pe site-ul oficial al proiectului (www.iasi-practica-inr.ro). Va multumim pentru intelegere!

Marti, 5 mai 2015, va asteptam la conferinta de inchidere a implementarii proiectului „Studiile juridice – intre teorie si practica”, pe care il derulam in parteneriat cu Institutul Notarial Roman, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi si Economic Confort. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Evenimentul se va desfatura in cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Facultatea de Drept, Amfiteatrul I.1. intre orele 14.00 – 16.00.  

Conferinta va avea ca obiectiv prezentarea activitatilor si diseminarea rezultatelor obtinute in cadrul proiectului, precum si prezentarea unor povesti de succes ale studentilor participanti la sesiunile de consiliere profesionala si orientare in cariera, cat si la programul de practica. Astfel, la eveniment sunt asteptati sa participe studenti si masteranzi la facultatile de drept si administratie publica din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, dar si din alte universitati de profil de la nivelul regiunii Nord-Est, precum si potentiali angajatori in domeniu: cabinete de avocatura, birouri notariale, birouri de mediere, birouri de executare silita, instante judecatoresti, departamente juridice ale operatorilor economici etc.

Proiectul finalizat a venit in sprijinul studentilor si masteranzilor care urmeaza studiile in domeniul juridic (drept si administratie publica) prin contributia adusa dezvoltarii capitalului uman si asigurarea accesului la oportunitati sporite de angajare pentru persoanele aflate in tranzitia de la scoala la piata muncii. In acelasi timp, proiectul a reprezentat o oportunitate de a incuraja organizatiile partenere in programul de stagii de practica sa vina in intampinarea nevoilor de dezvoltare profesionala ale studentilor cu oferte de munca salarizate.

Activitatile care au contribuit la atingerea obiectivelor proiectului si in care au fost implicati membrii grupului tinta au constat in: servicii integrate si personalizate de orientare profesionala si consiliere in cariera (500 de studenti consiliati), stagii de practica in cadrul unor organizatii (actori privati sau publici) de profil (250 de studenti in practica), accesul la o platforma online si la resurse si informatii relevante din domeniu.

Printre beneficiile participantilor la program, se numara: echivalarea programului de pregatire practica obligatoriu pe durata anului de studiu; posibilitatea angajarii dupa finalizarea programului de practica la unul dintre partenerii de practica; accesul la o platforma online cu informatii de actualitate din domeniul juridic si cu resurse privind evolutia pietei muncii din Romania; oportunitatea interactiunii cu profesionisti in domeniu.

Participarea la conferinta este GRATUITA!


Taguri: , , , ,

« Inapoi