Conferinta de finalizare a proiectului „Egalitate pe piata muncii – sansa ta la un viitor mai bun!”

Joi, 10 decembrie 2015, incepand cu ora 12:00 a avut loc conferinta de inchidere  a proiectului „Egalitate pe piata muncii – sansa ta la un viitor mai bun!implementat de Agentia Nationala Antidrog in parteneriat cu Loop Operations, si cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Evenimentul a fost organizat  la hotel Millenium Business Center din Constanta.

La eveniment au fost prezenti reprezentanti ai autoritatilor publice locale si centrale, ai organizatiilor cu activitate relevanta in domeniul incluziunii sociale, alaturi de femeile din grupul tinta care au beneficiat de cursurile de formare profesionala.

Conferinta a fost deschisa de catre managerul proiectului, doamna psiholog Diana Serban, care a facut o scurta trecere in revista a rezultatelor obtinute in cadrul proiectului. In continuare, Cristina Toma- reprezentant Loop Operations a lansat ghidul de bune practici in ceea ce priveste incluziunea sociala la nivel european. Elaborat pe baza concluziilor celor 2 mese rotunde si 3 dezbateri organizate in proiect, ghidul reprezinta un pas inainte in ceea ce priveste metodele de integrare pe piata muncii a femeilor defavorizate si promovarea egalitatii de sanse. Intr-un moment inedit al conferintei, au luat cuvantul femeile care au reusit sa isi gaseasca un loc de munca, in urma participarii la cursurile de formare profesionala organizate in proiect. In final, reprezentantii administratiei publice au exprimat necesitatea implementarii unor proiecte similare pe viitor, tinand cont de succesul proiectului „Egalitate pe piata muncii – sansa ta la un viitor mai bun!” si utilitatea acestuia procesul in integrarea pe piata muncii a persoanelor vulnerabile.

Conferinta de final incheie un amplu demers in cadrul caruia partenerii si-au propus sa analizeze problema excluziunii sociale si profesionale a femeilor apartinand grupurilor vulnerabile, cauzata in special de absenta unei educatii adecvate si a abilitatilor necesare pentru ocuparea unui loc de munca si identificarea solutiilor pentru reintegrarea acestor persoane in campul muncii.

Proiectul s-a adresat unui numar de 540 de femei provenind din grupurile vulnerabile, in special femei consumatoare de droguri, foste consumatoare sau aflate in risc de consum de droguri. Obiectivul principal a urmarit dezvoltarea abilitatilor si competentelor profesionale ale acestora si cresterea capacitatii de ocupare pe piata muncii in regiunea Sud Est.  Femeile provenind din grupul tinta au beneficiat de cursuri de formare profesionala, ceea ce le va asigura atat o sansa in plus la accesarea unui loc de munca, cat si la dezvoltarea personala si profesionala, fapt ce va contribui la o participare crescuta pe piata muncii a femeilor si la obtinerea de calificari relevante.

In cadrul campaniei de informare au fost organizate doua mese rotunde si trei dezbateri publice in cadrul carora a fost discutate aspecte esentiale ce tin de respectarea principiului egalitatii de sanse si gen in planul socio-profesional al femeilor provenind din grupurile vulnerabile. Rezultatul acestor dezbateri s-a concretizat prin publicarea ghidului care promoveaza principiile europene de egalitate de sansa (inclusiv accesul egal la resurse educationale) si se adreseaza actorilor relevanti din domeniul ocuparii si incluziunii sociale.


Taguri: , , ,

« Inapoi