Dezbaterea publica „Economia sociala – oportunitate pentru femeile din regiunea Sud – Est”

Joi, 10.12.2015, incepand cu ora 10.00 a avut loc dezbaterea publica „Economia sociala – oportunitate pentru femeile din regiunea Sud – Est”. Evenimentul face parte activitatile proiectului „Egalitate pe piata muncii – sansa ta la un viitor mai bun!”, implementat de Agentia Nationala Antidrog in parteneriat cu compania de consultanta Loop Operations si cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Evenimentul s-a desfasurat la Centrul Multifunctional de Asistenta Socio-Medicala din comuna Cumpana, jud. Constanta.

La eveniment au participat 60 de persoane – actori releventi in domeniul incluziunii sociale, reprezentanti ai Agentiei Nationale Antidrog, alaturi de reprezentanti ai administratiei publice locale Cumpana, dar si persoane din grupul tinta al proiectului. impreuna, acestia au punctat beneficiile pe care economia sociala le poate aduce in procesul de integrare pe piata muncii a persoanelor care provin din categorii defavorizate, punand accentul pe grupul tinta al proiectului. A fost promovat asadar conceptul de economie sociala in randul persoanelor defavorizate, alaturi de beneficiile aduse de acest nou concept atat in randul persoanlor defavorizate cat si in randul comunitatii.

Prin organizarea evenimentelor de acest gen partenerii proiectului si-au propus sa realizeze o ampla analiza asupra excluziunii sociale si profesionale a femeilor apartinand grupurilor vulnerabile. Absenta unei educatii adecvate alaturi de lipsa abilitatilor necesare pentru ocuparea unui loc de munca sunt principalele puncte nevralgice identificate in cadrul celor 2 debateri publice si 3 mese rotunde organizate in cadrul campaniei de promovare a incluziunii sociale.

 Rezultatele proiectului

Proiectul „Egalitate pe piata muncii – sansa ta la un viitor mai bun”  s-a adresat unui numar de 540 de femei provenind din grupurile vulnerabile, in special femei consumatoare de droguri, foste consumatoare sau aflate in risc de consum de droguri.

Proiectul a urmarit dezvoltarea abilitatilor si competentelor profesionale ale acestora si cresterea capacitatii de ocupare pe piata muncii in regiunea Sud Est.  Astfel, femeile din grupul tinta au beneficiat de cursuri de formare profesionala, ceea ce le va asigura atat o sansa in plus la accesarea unui loc de munca, cat si dezvoltarea personala si profesionala, fapt ce va contribui la o participare crescuta pe piata muncii a femeilor si la obtinerea de calificari relevante.

Pentru mai multe informatii legate de proiectul „Egalitate pe piata muncii – sansa ta la un viitor mai bun!” ne puteti contacta la adresa de mail comunicare@loopoperations.ro


Taguri: , , , , , ,

« Inapoi