Conferinta de finalizare a proiectului „Egalitate reala, nu conceptuala!” (Cluj-Napoca, 25 iunie 2015)

About our projects

  • 250 de femei participante la cursurile de calificare si 50 de femei participante la cursurile de perfectionare;
  • 6 mese rotunde organizate in cadrul campaniei de informare privind egalitatea de sanse;
  • 1 raport privind echitatea si egalitatea de gen pe piata muncii din regiunea Nord-Vest;
  • 1 cercetare privind riscurile de excluziune si oportunitatile de incluziune a femeilor pe piata muncii din regiunea Nord-Vest.

In data de 25 iunie 2015, incepand cu orele 17:00 va avea loc conferinta de finalizare a proiectului „Egalitate reala, nu conceptuala!”  in cadrul careia vor fi prezentate rezultatele proiectului si a activitatilor derulate impreuna cu membrii grupului tinta. Evenimentul se va desfasura la Hotel Golden Tulip Cluj (Str. Observatorului, nr. 129, Cluj-Napoca) si sunt asteptati sa participe reprezentanti ai autoritatilor publice locale, ai organizatiilor cu activitate relevanta in domeniul ocuparii si incluziunii sociale, membri ai societatii civile si ai partenerilor sociali, precum si femei reprezentante ale grupului tinta.

Conferinta isi propune sa marcheze rezultatele obtinute pe perioada derularii proiectului, sa prezinte exemple de succes in ceea ce priveste integrarea femeilor pe piata muncii, dar sa si lanseze studiul privind riscurile de excluziune si oportunitatile de incluziune a femeilor pe piata muncii din regiunea Nord-Vest.

La eveniment vor fi prezente reprezentante ale grupului tinta pentru a impartasi din experienta dobandita pe durata programului de formare profesionala oferit in cadrul proiectului, agenda evenimentului continuand cu o radiografie a practicilor existente in domeniul resurselor umane si cu prezentarea imaginii femeii pe piata muncii. Rezultatele studiului vor fi sustinute de bunele practici privind incluziunea economica a femeilor la nivel local prezentate de reprezentanti ai companiilor care au contribuit la realizarea cercetarii.

Proiectul, demarat in iunie 2014, a avut ca scop cresterea oportunitatilor de angajare pentru femei, imbunatatirea accesului egal la ocupare si construire a unei cariere de succes, promovarea antreprenoriatului in randul femeilor si implicarea autoritatilor in probleme ce tin de egalitatea de sanse. continue a profesorilor si stimularea adoptarii tehnologiei moderne in procesul educational.

In cadrul proiectului 250 de femei au participat la un program intensiv de calificare in meseriile de lucrator in comert, confectioner, agent de curatenie, ingrijitoare copii, manichiurist/pedichiurist, in vederea asigurarii accesului egal la ocupare si la construirea unei cariere profesionale.

Participarea la conferinta este GRATUITA.

Informatii suplimentare cu privire la activitatile proiectului se pot obtine de la adresa de e-mail: comunicare@loopoperations.ro/en.


Taguri: , , , , ,

« Back