Loop Operations sustine viitorii profesionisti in domeniul juridic

In perioada 26 –  29 mai 2014, Loop Operations a organizat in Timisoara (26.05.2014), Iasi (26.05.2015), Constanta (27.05.2014) si Pitesti (29.05.2014) conferintele de lansare a 4 proiecte de amploare dedicate dezvoltarii profesionale si integrarii pe piata muncii a studentilor si masteranzilor din cadrul facultatilor de drept si administratie publica din Romania.

Proiectele fac parte dintr-o suita de 6 initiative derulate la nivel national (in regiunile Bucuresti-Ilfov, Sud, Nord-Est, Vest, Sud-Vest si Sud-Est) in parteneriat Institutul Notarial Roman, universitatile de stat din cele 6 regiuni (Universitatea din Bucuresti, Universitatea din Pitesti, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea din Craiova si Universitatii Ovidius din Constanta) si compania Economic Confort. Toate cele 6 proiecte sunt cofinantate din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Evenimentele au adus in fata studentilor reprezentantii partenerilor implicati in derularea proiectului, precum si potentiali angajatori de la nivelul fiecarei regiuni care au abordat problematica dezvoltarii unei piete a muncii moderne, flexibile si inclusive, care sa permita integrarea in munca a tinerilor absolventi.

Cei peste 600 de studenti si masteranzi din facultatile de drept si administratie publica prezenti la primele 4 conferinte de lansare au identificat impreuna cu invitatii la conferinte solutii pentru facilitarea accesului absolventilor de studii juridice si administrative la obtinerea unui loc de munca si dobandirea experientei practice necesare la locul de munca inca din timpul studiilor.

Cele 6 proiecte derulate de Loop Operations fac parte dintr-un demers integrat ce are ca obiectiv dezvoltarea competentelor practice si abilitatilor studentilor necesare in vederea adaptarii la cerintele pietei muncii si obtinerii unui loc de munca.

Pe langa stabilirea unor colaborarii pe termen lung intre mediul academic si mediul de afeceri din Romania, proiectele presupun dezvoltarea unor programe personalizate de consiliere profesionala si stagii de practica in organizatii de profil (cabinete de avocatura, birouri notariale, birouri de mediere, birouri de executare silita, instante judecatoresti) pentru studentii la drept.

***

Demersul nostru de sustinere a tranzitiei de la scoala la piata muncii pentru pentru tinerii absolventi continua cu lansarea a alte doua proiecte, in cadrul unor conferinte ce vor avea loc in Craiova (02.06.2014) si Bucuresti (04.06.2014). In cadrul celor 2 conferinte se va dezbate problema tranzitiei tinerilor de la scoala la viata activa si se va incerca identificarea de solutii pentru facilitarea acestui proces. La eveniment sunt asteptati sa participe studenti si masteranzi la facultatile de drept si administratie publica, precum si potentiali angajatori in domeniu.

Pentru mai multe detalii legate de proiectele Loop Operations aflate in derulare, accesati pagina dedicata AICI.

 « Back