Peste 100 de femei din regiunea Nord-Vest au participat la cursurile de calificare in cadrul proiectului„Egalitate reala, nu conceptuala”

La inceputul lunii decembrie, am lansat in cadrul proiectului „Egalitate reala, nu conceptuala” un program intensiv de formare profesionala adresat femeilor din regiunea Nord-Vest. Astfel,  in perioada decembrie 2014 – martie 2015, peste 100 de femei au participat la cursuri de calificare in domenii diverse, precum:

  • Curs calificare Lucrator comercial (Cluj-Napoca si loc. Gilau);
  • Curs calificare Ingrijitori copii (Cluj-Napoca si loc. Mihai Viteazu);
  • Curs calificare Agent de curatenie (Cluj-Napoca);
  • Curs calificare Confectioner textile (Cluj-Napoca);
  • Curs calificare Manichiurist/pedichiurist (Cluj-Napoca).

Programul de formare profesionala a fost integrat in proiect cu scopul de a oferi doamnelor participante noi oportunitati de dezvoltare profesionla, dar si pentru a le spori sansele de obtinere a unui loc de munca stabil. Cursurile au avut o durata de 3 luni (120 teorie si 240 practica) si s-au finalizat cu examen de absolvire, cursantele primind certificate cu recunoastere nationala (Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice). In cadrul cursurilor au fost utilziate metode moderne de instruire bazate pe aplicabilitate imediata (prelegere interactiva, jocuri de rol, exercitii, studii de caz, brainstorming), ponderea aplicatiilor fiind de 70% si cea a teoriei de 30%.

Pentru mai multe informatii legate de proiect si parteneri puteti accesa site-ul oficial al proiectului .

***

Problema specifica de la care au pornit partenerii in momentul conceptualizarii proiectului se refera la inegalitatea de sanse si discriminarea femeilor pe piata muncii la nivelul regiunii Nord-Vest. Solutia a fost transpusa intr-o serie de activitati al caror scop este oferirea unui imbold psihologic femeilor din regiunea Nord-Vest, pentru a se a-si depasi limitele si a se implica activ in actiuni de dezvoltare personala si profesionala. Astfel a luat nastere proiectul „Egalitate reala, nu conceptuala” al carui obiectiv general consta in dezvoltarea si promovarea principiului de egalitate de sanse si de gen pe piata muncii prin oferirea de servicii de formare profesionala pentru 250 femei din regiunea Norg-Vest si organizarea de intruniri la nivelul autoritatilor publice, partenerilor sociali si organizatiilor societatii civile.

*Proiectul „Egalitate reala, nu conceptuala” este un proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. « Back