Guvernul e dispus sa subventioneze dobanzile creditelor luate de firmele private si sa devina actionar

La sfarsitul saptamanii trecute, in cadrul intalnirii prilejuite de Summit-ul Romanian Business Leaders de la Bucuresti, Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a precizat ca Guvernul, nemultumit fiind de schema de finantare cu fonduri comunitare a firmelor nou infiintate de tineri „Romania Start-up”, e dispus sa lanseze doua noi faze ce vin in completarea acestui program, astfel incat statul sa subventioneze dobanzile creditelor luate de firmele private, conditia fiind ca statul sa devina actionar in acestea.

Prima etapa de dezvoltare a acestei scheme ar consta in finantarea cu granturi de pana la 200.000 de euro a celor mai bune idei care se afla deja cuprinse in program.

In a doua etapa, statul ar avea sarcina de a se imprumuta in numele firmei luand credite, el fiind cel care plateste dobanzile, conditia fiind ca acesta sa devina actionar in firmele care beneficiaza de aceste credite cu pana la 20%, urmand ca dupa o perioada de 3 pana la 5 ani statul sa se retraga din acele firme, iar cu banii proveniti din vanzarea pachetului de actiuni sa fie finantate alte idei de start-up-uri.

Ministrul Fondurilor Europene a precizat, de asemenea, ca desi statul va fi actionar in cadrul acelor firme ce vor beneficia de aceasta schema de finantare, acesta nu se va implica in activitatea lor.

Fragmente din declaratia Ministrului Fondurilor Europene cu privire la acest subiect pot fi intalnite pe pagina hotnews.ro.


Taguri: , , , ,

« Inapoi