Masa rotunda „Autoafirmarea femeii in spatiul public – de la mama la antreprenoare”

Este cunoscut faptul ca familia, in calitate de centru al diferentelor de gen este mecanismul principal de implementare a puterii asupra femeilor. Astfel, desi participa activ in societate in aceeasi masura, femeile si barbatii nu pornesc de pe pozitii egale, realitatea istorica evidentiind ca numai barbatii par sa cumuleze capital simbolic in urma competitiilor societale. Tocmai de aceea credem ca e nevoie de schimbarea acestui mod de gandire si comportament atat in spatiul public cat si in spatiul privat.

Identificand aceasta nevoie, va invitam pe 23 iunie la masa rotunda  „Autoafirmarea femeii in spatiul public – de la mama la antreprenoare”, organizata alaturi de Agentia Nationala Antidrog din cadrul Ministerului Afacerilor  in cadrul proiectului „Egalitate pe piata muncii – Sansa TA la un viitor mai bun!”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Evenimentul va avea loc la hotel Millenium Business Center din Constanta, incepand cu orele 11:00.

Impreuna vom incerca sa identificam dificultatile cu care se confrunta femeile, mai ales mamele, in cautarea si pastrarea unui loc de munca platit, stereotipurile prin care se perpetueaza ideea ca doar femeile sunt responsabile de ingrijirea familiei, precum si asteptarile culturale fata de barbat pentru a fi unicul intretinator de familie. Credem ca toate acestea sunt aspecte care agraveaza inegalitatea intre femei si barbati. Implicarea barbatilor in echilibrarea raporturilor dintre viata de familie si cea profesionala reprezinta o problematica esentiala, dar si dificila.

La eveniment vor participa aproximativ 30 de persoane – reprezentanti ai autoritatilor publice locale, ai organizatiilor cu activitate relevanta in domeniul ocuparii si incluziunii sociale, membri ai societatii civile, sindicatelor, patronatelor, asociatiilor de IMM-uri si camerelor de comert din regiunea Sud – Est, precum si femei reprezentante ale grupului tinta al proiectului.

Masa rotunda „Autoafirmarea femeii in spatiul public” face parte dintr-un demers mai amplu in cadrul caruia ne propunem sa analizam problema excluziunii sociale si profesionale a femeilor apartinand grupurilor vulnerabile, cauzata in special de absenta unei educatii adecvate si a abilitatilor necesare pentru ocuparea unui loc de munca si sa identificam solutii pentru reintegrarea acestor persoane in campul muncii.  Pana in prezent, au fost organizate 2 dezbateri publice („Cariere de succes in domenii de ocupare non-traditionale pentru femei” – 25.11.2014; „Managemetul diversitatii in organizatii – femeia si empatia emotionala” – 29.04.2015) si o masa rotunda („Oportunitati de afaceri pentru femeile din regiunea Sud-Est” – 24.03.2015).

Proiectul „Egalitate pe piata muncii – Sansa TA la un viitor mai bun!” contribuie la cresterea oportunitatilor de angajare pentru femeile ce apartin grupurilor vulnerabile in vederea crearii unei piete a muncii incluzive si are ca principale directii de actiune cresterea oportunitatilor de angajare pentru femeile aflate in situatii de risc de excluziune sociala si  imbunatatirea accesului egal la ocupare.

Pentru a participa la eveniment, dar si pentru mai multe detalii legate de proiect si parteneri, ne puteti contacta la adresa de e-mail comunicare@loopoperations.ro sau la numarul de telefon 0786.427.598.


Taguri: , , , , , , , ,

« Inapoi