Egalitate pe piata muncii! – Proiect pilot pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile

DENUMIRE PROIECT: Egalitate pe piata muncii! – Proiect pilot pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile (ID 140936)

INITIATORI: Agentia Nationala Antidrog – Beneficiar; Parteneri: Loop Operations; D.G.A.S.P.C Sector 1; Romani CRISS; Fundatia de Sprijin Comunitar; Asociatia TRANSCENA; D.G.A.S.P.C Sector 6; D.G.A.S.P.C Constanta; Agentia Nationala pentru Romi; Fortuna Business Travel.

REGIUNEA DE IMPLEMENTARE: Bucuresti-Ilfov, Sud-Muntenia, Nord-Est si Sud-Est;

PERIOADA IMPLEMENTARE: 15.05.2014 – 15.09.2015

OBIECTIV: Implementarea unui program-pilot pentru cresterea accesului pe piata muncii prin imbunatatirea abilitatilor si competentelor profesionale si furnizarea de asistenta specifica pentru 1350 de persoane ce apartin grupurilor vulnerabile din regiunile Bucuresti Ilfov, Sud Muntenia, Nord Est si Sud Est in scopul prevenirii si limitarii consumului de substante interzise.

GRUP TINTA: Proiectul se adreseaza persoanelor de etnie roma, persoanelor cu dizabilitati, tinerilor care parasesc sistemul de stat de protectie a copilului si femeilor.

IMPLICAREA LOOP OPERATIONS:  Ne dorim sa contribuim la obiectivul proiectului prin organizarea unui program intensiv de formare profesionala adresat membrilor grupului tinta.

INDICATORI:

700 de participanti la programele de calificare/recalificare destinate grupurilor vulnerabile;

350 de persoane dependente sprijinite;

1000 de persoane care beneficiaza de consiliere/orientare – acces pe piata muncii;

4 campanii regionale derulate pentru promovarea incluziunii sociale si imbunatatirea accesului si a participarii grupurilor vulnerabile pe piata muncii;

4 campanii regionale pentru promovarea voluntariatului in activitatile dedicate integrarii pe piata muncii a persoanelor supuse riscului de excluziune sociala;

4 mese rotunde;

4 seminarii regionale;

1 studiu privind segregarea bazata pe gen pe piata muncii;

 

 « Inapoi