Unitate in diversitate! Tranzitie de la scoala la viata activa, inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi

DENUMIRE PROIECT: Unitate in diversitate! Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi (ID 140449)

INITIATORI: Beneficiar –  Federatia Asociatiilor de Basarabeni din Romania; Parteneri: Loop Operations, Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa, Uniunea Generala a Industriaşilor din Romania

REGIUNEA DE IMPLEMENTARE: Bucureşti-Ilfov

PERIOADA DE IMPLEMENTARE: 8.05.2014 – 7.09.2015

OBIECTIV: Ne propunem oferirea unor oportunitati reale de dezvoltare in cariera pentru studenti şi masteranzi din medii multiculturale, care studiaza in domenii precum IT&C, constructii sau transport, prin intermediul unui program integrat de orientare si consiliere in cariera, precum si prin derularea de stagii de practica in organizatii publice sau private.

GRUP TINTA: Studenti şi masteranzi din regiunea Bucureşti-Ilfov, cu cetatenie romana, proveniti din diverse medii culturale.

IMPLICAREA LOOP OPERATIONS: Propunem un program dinamic de consiliere, orientare in cariera si stagii de practica dedicat studentilor si masteranzilor din regiunea Bucuresti Ilfov, indiferent  de mediul cultural din care provin. In plus, va fi dezvoltata o complexa platforma de orientare si consiliere profesionala.

INDICATORI:

1 Platforma Online de Orientare şi Consiliere in Cariera;

1 Ghid de orientare şi integrare culturala in vederea angajarii pentru studentii romani proveniti din alte culturi;

8 workshopuri privind schimbul de experienta şi bune practici privind derularea de stagii de practica pentru studentii proveniti din alte culturi;

500 de studenti beneficiari ai  serviciilor de consigliere in cariera;

250 de studenti sprijiniti in tranzitia de la şcoala la viata activa;

30 de parteneriate incheiate pentru schimb de experienta şi bune practici;

65 de studenti care au obtinut un loc de munca sau au participat activ la cursurile ulterioare;« Inapoi