ROMANIA START-UP PLUS – program de finantare pentru antreprenori 2.0

Ministerul fondurilor Europene a initiat o sesiune de consultari pentru programul Romania Start-up Plus.

Programul se adreseaza institutiilor sau organizatiilor interesate de gestionarea unor scheme de asistenta tehnica si financiara pentru antreprenori sau ceea ce in prezent se intampla in cadrul programelor de accelerare a afacerilor. In acest sens, Romania Start-up Plus reprezinta un apel de dezvoltare de programe de accelerare private care sa administreze fonduri europene pentru finantarea antreprenorilor.

Acestia din urma sunt beneficiarii reali ai programului si in viziunea autoritatilor sunt persoanele interesate de a initia o afacere, in special someri sau persoane inactive si reprezinta sucesorul programului Romania Start-up finantat din POSDRU 2007-2013.

Banii europeni, cei 40.000 de euro, vor putea fi folositi pentru investitii necesare pentru demararea afacerii si se acorda in 2 transe. Prima transa reprezinta un avans pentru investitiile intiale, diferenta se acorda in momentul in care beneficiarul atinge un prag de venituri raportat la prima transa. Un model asemanatoe este utilizat si pe Programul National de Dezvoltare Rurala si reprezinta un compromis intre asigurarea capitalului intial esential pentru un antreprenor si motivarea acestuia pentru a atinge indicatorii propusi prin planul de afaceri fara a solicita o cofinantare semnificativa.

Astfel incat, programul preconizat pentru lansare in toamna acestui an si cu o durata de 3 ani, preia din lectiile invatate din derularea POSDRU si din feedback-ul transmis din piata sau din partea beneficiarilor.

Cu toate acestea, pentru a asigura impactul acestui program noi suntem de parere ca este nevoie de un dialog intre: stakeholderi, autoritati, administratorii de scheme si beneficiarii finali. Prin urmare, intentionam ca in paralel cu realizarea unui punct de vedere cu observatii pornind de la experienta companiei, sa demaram un proces de consultare publica cu persoane sau institutii interesate de acest program pentru realizarea unui punct de vedere comun asupra ghidului.

Compania de consultanta Loop Operations a realizat proiecte pe programul Romania Start-up pentru beneficiari privati si a implementat impreuna cu Academia de Studii Economice proiectul „Fii T.A.Re! Tineri antreprenori responsabili” prin care a fost au fost finantate 38 de start-up-uri in 2015.

CONSULTA GHIDUL ROMANIA START-UP PLUS! 

Daca esti interesat de obtinerea finantarii de 40.000 euro prin programul Romania Start-up Plus te invitam sa completezi acest formular  si noi te tinem la curent cu toate informatiile necesare


Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,

« Inapoi