Va invitam la conferinta de finalizare a proiectului „Egalitate pe piata muncii – sansa ta la un viitor mai bun!”

Joi, 10 decembrie 2015 se va desfasura  conferinta de inchidere  a proiectului “Egalitate pe piata  muncii  –  sansa  ta  la  un  viitor  mai  bun!”  implementat  de  Agentia  Nationala Antidrog in parteneriat cu Loop Operations, si cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Evenimentul va fi organizat  la hotel Millenium Business Center din Constanta, incepand cu ora 12:00.

Organizarea conferintei coincide cu lansarea ghidului de promovare a principiilor europene in domeniul egalitatii de sanse care cuprinde exemple de bune practici care au ca subiect metode flexibile de angajare a femeilor sau al persoanelor provenind din grupurile defavorizate. In elaborarea acestei lucrari s-a plecat de la premisa ca egalitatea dintre femei si barbati reprezinta una dintre conditiile realizarii obiectivelor Uniunii Europene in domeniul cresterii, ocuparii fortei de munca si a coeziunii sociale. Egalitatea de sanse constituie premisa asigurarii participarii depline a fiecarei persoane la viata economica si sociala, fara deosebire de origine etnica, sex, religie, varsta, dezabilitati sau orientare sexuala.

La eveniment vor fi prezenti 50 de actori relevanti in domeniul incluziunii sociale – reprezentanti ai autoritatilor publice locale si centrale, ai organizatiilor cu activitate relevanta in domeniul incluziunii sociale, membri ai societatii civile, sindicatelor, patronatelor, asociatiilor de IMM-uri si camerelor de comert din regiunea Sud – Est.

Conferinta de final incheie un amplu demers in cadrul caruia ne-am propussa analizam problema   excluziunii   sociale   si   profesionale   a   femeilor   apartinand   grupurilor vulnerabile, cauzata in special de absenta unei educatii adecvate si a abilitatilor necesare pentru  ocuparea  unui  loc  de  munca  si  identificarea  solutiilor  pentru  reintegrarea persoanelor vulnerabile din grupul tinta in campul muncii.

Proiectul s-a adresat unui numar de 540 de femei provenind din grupurile vulnerabile, in special femei consumatoare de droguri, foste consumatoare sau aflate in risc de consum de droguri.   Obiectivul   principal   a   urmarit   dezvoltarea   abilitatilor   si   competentelor profesionale ale acestora si cresterea capacitatii de ocupare pe piata muncii in regiunea Sud Est.  Femeile provenind din grupul tinta au beneficiat de cursuri de formare profesionala, ceea ce le va asigura atat o sansa in plus la accesarea unui loc de munca, cat si la dezvoltarea personala si profesionala, fapt ce va contribui la o participare crescuta pe piata muncii a femeilor si la obtinerea de calificari relevante.

In cadrul campaniei de informare au fost organizate doua mese rotunde si trei dezbateri publice in cadrul carora a fost discutate aspecte esentiale ce tin de respectarea principiului egalitatii de sanse si gen in planul socio-profesional al femeilor provenind din grupurile vulnerabile. Rezultatul acestor dezbateri s-a concretizat prin publicarea ghidului care promoveaza principiile europene de egalitate de sansa (inclusiv accesul egal la resurse educationale) si se adreseaza actorilor relevanti din domeniul ocuparii si incluziunii sociale.

Pentru mai multe informatii legate de proiectul „Egalitate pe piata muncii – sansa ta la un viitor mai bun!” sau pentru confirmarea participarii la eveniment ne puteti contacta la adresa de mail comunicare@loopoperations.ro


Taguri: , , , , ,

« Inapoi