30.000 – 100.000 euro pentru digitalizare

Agențiile de Dezvoltare Regională (ADR) pentru fiecare din cele 8 regiuni de dezvoltare ale României pregătesc lansarea apelurilor pentru Digitalizarea IMM-urilor, pentru fiecare regiune de dezvoltare va exista un apel distinct.

Pentru acest apel pot aplica microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii din aproape toate domeniile, cu unele excepții.  

Condițiile minime de eligibilitate sunt:

  • au sediu social și implementarea proiectului se realizează în regiunea de dezvoltare în care depun proiectul;
  • au desfășurat activitate pe o perioadă corespunzătoare cel puțin unui an fiscal integral și au înregistrat profit din exploatare (>0 lei) în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanțare. Întreprindere care depune aplicația de finanțare în cursul anului 2021 trebuie să fi fost înființată cel mai târziu la 3 ianuarie 2020 (prima zi lucrătoare din anul 2020) și să fi înregistrat profit din exploatare la 31 decembrie 2019;
  • Nu se află în dificultate;

Valoarea finanțării nerambursabile solicitate este de minimum 30.000 euro  și nu poate depăși 100.000 euro, reprezentând maximum 90% din totalul cheltuielilor eligibile.

Cu fondurile nerambursabile, firmele beneficiare pot achiziționa: calculatoare, programe (software), servicii cloud, software as a service (SAS), nume de domenii, site nou, servicii de hosting, automatizări software, RPA (robotic process automation), rețelistică etc.

Din ultimele informații oferite de ADR perioada de depunere va fi de maxim o luna, în acest sens aplicații interesanți ar trebui să pregătească tema de proiect din timp util.

LASĂ UN COMENTARIU