StartUp Nation 2018

Criteriul densității IMM-urilor va avea cel mai semnificativ impact asupra programului întrucât dezavantajează disproporționat cele două mari centre economice: București-Ilfov si Cluj.
Cele două centre au reprezentant 35% proiectele finanțate în 2017. Este explicabilă această cerere de capital, cel putin pentru Bucuresti-Ilfov, datorita lipsei fondurilor europene adresate IMM-urilor din mediul urban in aceasta regiune.

Prima forma a SUN a oferit o binevenită complementaritate fondurilor europene. In schimb, forma actuală a programului va dubla finanțări similare cu același scop din surse europene. Pentru regiunile mai puțin dezvoltate favorizate de actuala grila sunt alocate sume considerabile in mod special pentru convergenta si coeziune din fonduri europene prin programele naționale: POCU, POR, PNDR, POPAM.

Mai mult decat atat, pe POCU exista un program in oglinda adresat in mod special regiunilor mai putin dezvoltate. Program cu o alocare de 477 de milioane de euro, din care cel putin 60% (286.2 mil ) merg direct la beneficiari, finantand cel putin 5000 de aplicanti.

Citește AICI mai multe detalii despre programul START-UP NATION 2018

LASĂ UN COMENTARIU